programmaboekje van het concert op 19 november

19 november 2023

Barbican Quartet

Op zondagmiddag 19 november om drie uur 's middags treedt het inmiddels gelauwerde Barbican Quartet op in de Oude Dorpskerk te Bunnik onder auspiciën van de Stichting Kromme Rijn Concerten.

Het programma bevat drie meesterwerken uit het rijke strijkkwartetrepertoire van de toonaangevende Weense componisten Franz Schubert, Alban Berg en Ludwig van Beethoven.

Na het winnen in 2022 van het belangrijke ARD concours te München speelde het Barbican Quartet in belangrijke zalen over de hele wereld, met lovende recensies. Omdat eerste violiste Amarins Wierdsma in Bunnik is opgegroeid mag het Bunnikse publiek genieten van dit top kwartet. Grijp deze kans om ze te horen!

Op het programma staan de volgende werken:

Franz Schubert Strijkkwartet Nr. 10 in Es groot, D. 87 (1813)
Alban Berg Strijkkwartet Op. 3 (1910)
Ludwig van Beethoven Strijkkwartet Nr. 15 in a klein, Op. 132 (1825)


Het concert begint om 15:00 uur. Kaarten zijn te bestellen via deze website en worden verkocht vanaf anderhalf uur voor de aanvang van het concert bij de Witte Huisjes en een half uur voor het concert bij de ingang van de Oude Dorpskerk. Zoals gewoonlijk houdt Alice van Rossem een inleiding over de uit te voeren werken in de Witte Huisjes vanaf 13:45 uur.

De Witte Huisjes zijn deze keer niet beschikbaar voor drankjes tijdens de pauze. In verband daarmee zal de pauze iets korter zijn dan gewoonlijk.