Programma

Adalbert Gyrowetz
(1763 – 1850)
Grand Trio Concertante, op. 43
 1. Allegro spirito
 2. Andante cantabile
 3. Rondo:
  allegretto grazioso et spiritoso
Michael Glinka
(1804 – 1857)
Trio Pathétique in d-klein (1828)
 1. Allegro moderato
 2. Scherzo: vivacissimo
 3. Largo
 4. Allegro con spirito

PAUZE

Carl Frühling
(1868 – 1937)
Trio in a-klein, op. 40
 1. Mäßig schnell
 2. Anmutig bewegt
 3. Andante 4
  Allegro vivace

Uitvoerenden

♫  Klarinettiste Nancy Braithwaite studeerde af aan de Eastman School of Music (VS) en werd op haar 23ste benoemd tot soloklarinettist van het Savannah Symphony Orchestra. Ze houdt zich als uitvoerend musicus voornamelijk bezig met kamermuziek. Dat doet Nancy in verschillende gezelschappen, zoals het Arto Ensemble (met altviool, cello en piano), Canteloube Trio (met hobo en fagot), Rietveld Ensemble (met viool, cello en piano), en Frühling Trio (met cello en piano). Ook geeft zij recitals met verschillende pianisten. Aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) is zij hoofdvakdocent Klarinet en Kamermuziek. In september 2011 maakte zij live-opnamen voor Radio Concertzender. Ze speelde voor haar geschreven werken van de Amerikaanse componiste Edith Hemenway. Nancy was in 1996 één van de oprichters van Kromme Rijn Concerten.

♫  Cellist Guus Fabius groeide op in een gezin, waarin zijn muzikale ontwikkeling werd gestimuleerd, bijvoorbeeld door samen te musiceren op zelfgemaakte bamboefluiten. Liefhebber van spelen in kleine bezetting bleef hij, toen hij het bamboe verruilde voor het hout van de cello. Hij ging studeren aan het conservatorium in Groningen bij cellist Ben de Ligt en vormde een duo met pianist Ian Gaukroger. Met deze gaf Guus in 1997 een recital in het Concertgebouw, met onder meer de wereldpremière van de cellosonate van Margot Wright. Sinds 1996 is Guus lid van het Arto ensemble. Hij neemt ook deel aan andere kamermuziekformaties, zoals het Dutch String Trio en vormt hij een cello-duo met Liesbeth Bos. Hij bespeelt een kopie van een Stradivariuscello, gebouwd door David Collins.

♫  Vaughan Schlepp studeerde piano aan de Eastman School of Music te New York en klavecimbel bij de Nederlandse klavecinist Gustav Leonhardt. Mede daarom geeft hij graag concerten op historische toetsinstrumenten. Hij heeft over de hele wereld concerten, lezingen en masterclasses gegeven. Als solist met orkesten, maar ook in duo-verband met musici als cellist Anner Bijlsma en sopraan Barbara Schlick. Hij maakte veel cd-opnames, als fortepianist en als continuo-speler op het orgel. In die hoedanigheid leverde hij een belangrijke bijdrage aan de opname van de complete reeks cantates van J.S. Bach. Schlepp is ook betrokken bij producties van moderne muziek en theater. Zo is hij sinds vele jaren muziekdirecteur en -arrangeur bij een operafestival in Friesland en voor het Amsterdams Marionettentheater. Bovendien houdt hij zich intensief bezig met het maken van reconstructies van deels verloren gegane manuscripten, transposities, muziekpartituren en partijen met behulp van de computer