KROMME RIJN CONCERTEN

22 september 2013

De Fancy Fiddlers,
kweekvijver van toptalent

Het strijkersensemble de Fancy Fiddlers bestaat uit ca 25 viool- en cellotalenten in de leeftijd van 6 tot 19 jaar onder supervisie van de bekende Hilversumse vioolpedagoge Coosje Wijzenbeek. De jonge violisten komen uit het hele land.

Het ensemble ontstond in 1984 toen er een uitwisseling plaatsvond met Hongarije. Sindsdien treden de Fancy Fiddlers veelvuldig op in Nederland, andere Europese landen en zelfs in China. Tijdens hun concerten spelen zij zowel werken voor vioolsolo als voor strijkersensemble.
Uit de Fancy Fiddlers zijn al vele solisten en ensembles voortgekomen die hun weg naar de internationale podia hebben gevonden.

Uit de concertopbrengsten, uit bijdragen van de Fancy Fiddlers-vrienden en uit giften van fondsen en sponsoren worden extra studiekosten betaald voor cursussen en masterclasses in binnen- en buitenland.

Coosje Wijzenbeek doceert op dit moment aan de Sweelinck Akademie voor Jong Talent van het Conservatorium van Amsterdam. Zij geeft cursussen en masterclasses in de Verenigde Staten en Europa en doceert aan de Internationale Musikakademie in Liechtenstein. Zij kreeg in 2007 de Kersjes van de Groenekan prijs uitgereikt voor haar bijzondere verdiensten bij het opleiden van jong talent.

Foto's en filmpje van dit concert zijn van Henriëtte van Dijken.
Ze zijn ook rustig één voor één te bekijken.

of bekijk het filmpje.