KROMME RIJN CONCERTEN
poster

17 november 2019

Barbican String Quartet

Amarins Wierdsma, viool
Tim Crawford, viool
Christoph Slenczka, altviool
Yoanna Prodanova, celloDe kwartetleden hebben elkaar tijdens hun studie aan de Guildhall School of Music te London ontmoet. 1e violist Amarins Wierdsma is in Bunnik opgegroeid. 2e violist Tim Crawford stamt uit London, Christoph Slenczka, altviool uit Duitsland en Yoanna Prodanova, cello uit Bulgarije en Canada.

Barbican String Quartet

Het Barbican String Quartet heeft in april 2019 de eerste prijs gewonnen in het Joseph Joachim Internationale Kamermuziek Concours te Weimar en in 2018 hebben zij ook de eerste prijs gewonnen in het St. Martin and the Fields Kamermuziek Concours te London.

In Bunnik speelt het kwartet drie meesterwerken uit verschillende periodes, met muziek van Joseph Haydn (1772), Franz Schubert (1824) en Leos Janácek (1923). Twee van de werken hebben interessante bijnamen. Schuberts kwartet heeft de bijnaam “Der Tod und das Mädchen” omdat hij in het tweede deel een thema uit een van zijn liederen met dezelfde titel heeft gebruikt. Janacek’s kwartet heeft de bijnaam “Kreutzer Sonata” omdat het geïnspireerd was door een boek van Leo Tolstoj met de dezelfde titel.

Dit jonge kwartet speelt met passie en virtuositeit.