KROMME RIJN CONCERTEN
poster

11 december 2022

Extra concert van Barbican String Quartet

Amarins Wierdsma, viool
Kate Maloney, viool
Christoph Slenczka, altviool
Yoanna Prodanova, cello

Aanleiding voor het extra concert is het behalen van de eerste prijs door het Barbican String Quartet op het internationaal belangrijke ARD concours te München. Het Barbican String Quartet treedt sinds 2016 elk seizoen op in de kamermuziekserie Kromme Rijn Concerten. Amarins Wierdsma, 1e viool is in Bunnik opgegroeid.

De opbrengst van het concert komt ten bate van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF). Voor talentvolle musici is een muziekinstrument dat uitdaagt en inspireert van groot belang. Deze instrumenten zijn vaak buitengewoon kostbaar. Het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds helpt musici voor wie de aankoop van zo’n instrument ver buiten bereik is en geeft ze een instrument in bruikleen waarmee ze kunnen groeien, uitblinken en zich kunnen onderscheiden. Op dit moment spelen rond de 400 musici op een instrument van het NMF. Tot nu toe zijn al bijna 2.500 musici geholpen! Amarins Wierdsma heeft een kostbare oude Italiaanse viool in bruikleen via het NMF.

Het NMF is mede opgericht door oud Bunniker Pieter Moerenhout die ook de eerste voorzitter was van Kromme Rijn Concerten.

Programma

Joseph Haydn Strijkkwartet in C groot Op. 50 Nr. 2 (1787)
Béla Bartók Strijkkwartet Nr. 4 Sz. 91 (1928)
Rebeccas Clarke “Poem” voor strijkkwartet (1926)
Wolfgang Amadeus Mozart Strijkkwartet Nr. 21 in D groot K. 575 (1789)