KROMME RIJN CONCERTEN BUNNIK
Facebook Stichting
Kromme Rijn
Concerten


Gluren bij de buren
Stichting Zeister Muziekdagen

ARTO Ensemble

De Kromme Rijn Concerten worden uitgevoerd onder auspiciën van het ARTO Ensemble, opgericht in 1995 door leden van reeds bestaande duo's: Duo Nancy Braithwaite (klarinet) en Oane Wierdsma (piano) en Duo Driebergen: Prunella Pacey (altviool) en Guus Fabius (cello).
Deze combinatie van instrumenten geeft reeds toegang tot een breed repertoire. Maar door het ontstaan, in de loop der jaren, van een kring van een twintigtal bevriende musici, is het mogelijk programma's samen te stellen met zeer gevarieerde bezetting. Ook de gast-pianisten die sinds de dood van Oane in oktober 2008 optraden, maakten al eerder deel uit van deze ‘kring’. De programmering van de kamermuziekserie is geheel in handen van het ARTO Ensemble, de artistieke kern van Kromme Rijn Concerten en wordt jaarlijks samengesteld rond een bepaald thema (een land, een componist of een muzikale periode).

Sinds 2012 maken violiste Amarins Wierdsma en mezzosopraan Rosina Fabius deel uit van het ARTO ensemble dat hun initialen in de naam heeft staan.

ARTO 2 generaties

Het ARTO ensemble in de huidige bezetting.
Klik op één van de vijf portretjes hiernaast voor meer informatie.