KROMME RIJN CONCERTEN

Guus Fabius, cello

Guus Fabius groeide op in een gezin, waarin zijn muzikale ontwikkeling werd gestimuleerd. Zijn liefde voor kamermuziek werd al vroeg ontdekt in het samenspelen op eigengemaakte bamboefluiten. Hij ontving jarenlang enthousiaste cellolessen van Dries Munnik en speelde met plezier in het Jeugd Kamerorkest Leiden.

Na zijn middelbare school heeft hij niet kunnen besluiten cellist te worden, maar via het spelen van veel kamermuziek (vooral strijkkwartetten) kwam hij bij Ben de Ligt in Groningen op het conservatorium terecht. Hij speelde in het Nederlands Studenten Kamerorkest (NESKO) en het Nationaal Jeugdorkest (NJO). Na vijf jaar in Groningen verhuisde hij naar Amsterdam, werd daar doctorandus in de natuurkunde en sloot zijn officiële conservatoriumstudie cello later af in Utrecht.

Al tijdens zijn Groningse jaren leerde hij Hans Rijkmans kennen, waarmee hij talloze concerten speelde en tournees maakte, meestal onder de naam ''Alauda''. Via hem ontmoette hij ook Prunella Pacey, waarmee hij sindsdien samen door het leven gaat, twee kinderen heeft en ook een duo vormt op het podium. Guus speelde diverse recitals, waaronder twee in het Concertgebouw met Ian Gaukroger. Andere ensembles waarvan hij (mede)oprichter is zijn, naast het ARTO-ensemble, het Dutch String Trio (2005) en het cello duo (2009) met Liesbeth Bos. Hij speelt ook regelmatig alleen (cello-solo), in concert, maar recentelijk vooral als begeleider van eurithmie.