KROMME RIJN CONCERTEN

Nancy Braithwaite, klarinet

Nancy Braithwaite studeerde af aan de befaamde Eastman School of Music (VS) met de hoogste onderscheiding: het "Performers Certificate". Op haar 23ste werd ze benoemd tot soloklarinettiste van het Savannah Symp­hony Orches­tra, waar zij ook zeer actief was als kamermusicienne.
Als soliste trad ze op met diverse Amerikaanse orkesten in concerten van o.a. Mozart, Weber, Rossini en Nielsen. Ook speelde ze in het Spoleto Festival (IT) en in het Tanglewood Festival (VS).
Nancy Braithwaite is als uitvoerend musicus voornamelijk bezig met kamermuziek. Zij speelt als klarinettiste in een aantal ensembles o.a. het Arto Ensemble (mezzo sopraan, viool, altviool en cello), Selima Trio, (sopraan en piano), Canteloube Trio (hobo en fagot), Rietveld Ensemble (viool, cello en piano), La Rondine (blazers en piano) Emmelos Ensemble (oktet van strijkers en blazers) Trio 498 (altviool en piano) en Frühling Trio (cello en piano). Ook geeft zij recitals met verschillende pianisten in binnen- en buitenland en is zij regelmatig op de radio te horen. In haar woonplaats Bunnik is zij de artistiek leider van de kamermuziekserie Kromme Rijn Concerten.

Nancy Braithwaite is verbonden aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) als hoofdvakdocent klarinet en kamermuziek en is daarnaast scriptie begeleider en studieloopbaan begeleider. Zij bespeelt klarinetten van Buffet Crampon, met een mondstuk van Bakkun en Rico Reserve Classic-rieten. Nancy is Rico artiest.
Nancy werkt graag met hedendaagse componisten. Naast de Nederlandse componisten Willem Wander van Nieuwkerk, Roel van Oosten en Oane Wierdsma hebben de Amerikaanse componisten Edith Hemenway en Thomas Oboe Lee verschillende werken voor haar geschreven. Voor 2014 heeft zij aan Carlos Michans en Thomas Oboe Lee opdracht gegeven voor klarinetkwintetten.

Nancy is moeder van Amarins en Tsjalling Wierdsma en weduwe van de dirigent Oane Wierdsma. Zij beoefent ook yoga en meditatie.

Zie voor meer informatie : nancybraithwaiteclarinet.com