KROMME RIJN CONCERTEN

Prunella Pacey, altviool

Sinds haar komst naar Nederland is Prunella Pacey een veelgevraagde altvioliste op de Nederlandse podia. Tijdens haar studie in Londen en Wenen behaalde haar kwartet de eerste prijs van het Joseph Haydn Streichquartett Wettbewerb in Eisenstadt. Daarna studeerde zij met Bruno Giuranna en werd uitgenodigd door Bay Chamber Concerts in Maine (VS) voor deelname in drie zomerfestivals.
Haar eerste baan was die van aanvoerder altviolen in het Northern Sinfonia Chamber Orchestra (UK). Na enkele jaren lid te zijn geweest van het befaamde Allegri String Quartet, is zij als kamermusicus zeer betrokken geraakt bij het Nederlandse muziekleven. Jarenlang was zij lid van het Mondriaan Kwartet en het Goffriller Quartet. Prunella was solo-altiste bij de NOS en heeft als aanvoerder gespeeld met o.a.The English Chamber Orchestra, Amsterdam Sinfonietta, Holland Symfonia en het Residentie Orkest.

Prunella Pacey was 20 jaar lang hoofdvakdocente Altviool aan het Utrechts Conservatorium. Behalve solo-recitals speelt zij in het Arto Ensemble en het Fabius Ensemble (met haar man en dochter). Als gastdocente is zij verbonden aan het Royal College of Music te Cardiff.
Naast het geven van altviool-lessen en workshops geeft Prunella tegenwoordig ook workshops in een nieuwe vorm, ''Yoga voor Musici'', waarvoor zij een vierjarige opleiding heeft gevolgd. Prunella heeft tientallen CD’s gemaakt voor EMI, Epoch, Decca, Globe en Etcetera.